Foredrag om antiinflammatorisk kost – når du ønsker en kostændring

31 januar 2021 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du døjer med smerter og ubehag i din krop samt manglende overskud, kan det sagtens være, at du lider af en inflammatorisk tilstand. Og så er det en god idé at tage et kig på din daglige kost.

Hvad er inflammatoriske fødevarer?

Visse fødevare grupper har et høj indhold af ingredienser, der kan udløse eller forværre inflammation i kroppen.

Sukkerholdige eller forarbejdede fødevarer har inflammatoriske egenskaber, mens friske, uforarbejdede fødevarer er mindre tilbøjelige til at befordre inflammation. Disse har nemlig et højt indhold af det som kaldes kostantioxidanter. Kostantioxidanter er særlige molekyler som bekæmper de såkaldte frie radikaler som kan forårsage skader på cellerne hvilket kan øge risikoen for inflammation og medføre en række sygdomme.

Gennem den rette antiinflammatoriske diæt kan du hjælpe kroppen med at skaffe sig af med de frie radikaler. Og derfor er det vigtigt at du, såfremt du lider af en inflammations tilstand, får hjælp til at tilrettelægge en antiinflammatorisk kostplan.

Hvad er antiinflammatorisk kost?

En antiinflammatorisk diæt vil typisk indeholde en overvægt af frugt og grøntsager, fuldkorn, magert protein, sunde fedtstoffer og krydderier samt fødevarer, der har et højt indhold af omega 3 fedtsyrer.

Når du spiser antiinflammatorisk kost i det daglige med henblik på at ændre din livs situation gennem kosten skærer du samtidig ned på dit forbrug af forarbejdede fødevarer, rødt kød og alkohol. Dette skyldes at disse faktorer er med til at øge niveauet af inflammation i dit system og derfor ikke bør være til stede overhovedet. D

en antiinflammatoriske diæt er ikke et strengt og meget specifikt regime, men snarere en måde at spise sundere i det daglige. Eksempler på diæter som indeholder antiinflammatorisk kost er Middelhavskost og så den såkaldte DASH diæt.

Du kan komme til anti-inflammatorisk kost foredrag med ernæringsterapeut Frede Damgaard og lære mere om antiinflammatorisk kost – læs mere på frededamgaard.dk

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning