Find tapas til din næste fest

22 August 2022 admin

editorial

Tapas er en fantastisk måde at pifte enhver fest op på. Det er små, velsmagende retter, som kan deles af alle. Og der er noget for enhver smag, når det kommer til tapas. Uanset om du er i humør til kød, fisk eller grøntsager, er der helt sikkert en tapasret, der vil appellere til dig.

Tapas er også en god måde at få dine gæster til at mingle. De giver den perfekte mulighed for folk til at snakke og lære hinanden at kende. Så hvorfor ikke tilføje et par tapasretter til din næste festmenu? Du vil ikke fortryde det!

Hvad er tapas?

Tapas er en type spansk køkken, som er små tallerkener, der er beregnet til at blive delt. De er ofte krydrede retter, som f.eks. chorizo eller skinke, men kan også være søde. Tapas har meget tilfælles med lignende retter fra resten af Europa, for eksempel de franske hors d’oeuvres, de italienske antipasti, og de græske meze – og for den sags skyld vore hjemlige pindemadder!

tapas

Tapas stammer oprindeligt fra Andalusien, men er blevet populære i hele Spanien. De kan være lavet af en række forskellige ingredienser, herunder kød, fisk og skaldyr og grøntsager.

Nogle almindelige tapasretter omfatter chorizo, skinke, Gambas al ajillo, Tortilla, Anchoas fritas Patatas bravas, Albóndigas, Pintxos og Empanadas.

Hvad er forskellen på sortfodsskinke (pata negra) og serranoskinke?

Sortfodsskinke (pata negra) er en type spansk skinke, der stammer fra Den Iberiske Halvø. De svin, som skinken kommer fra, fodres med agern, hvilket giver skinken sin karakteristiske smag og farve. Serranoskinke er derimod en type tørret skinke, der fremstilles i de spanske bjerge. Den har en mere intens smag end sort fodskinke og serveres ofte i tynde skiver.

Hvis du leder efter tapas i Aalborg, har Mumsshop.dk et stort udvalg af forskellige retter at vælge imellem. Så hvorfor ikke samle nogle venner, lave noget sangria og nyde noget lækkert spansk mad!

More articles

04 March 2023

Teltudlejning