Få en autoriseret elektriker til hjælp, når elektriciteten skal fikses

04 December 2018 Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert prøvet at springe en sikring derhjemme – sikkert som følge af, at du har haft for mange apparater tændt på én gang, som sidder på samme strømkreds. Alle boliger i Danmark er forsynet med et såkaldt hfi eller hpfi relæ, som sikrer, at der ikke går overgang i systemerne, eller at disse bliver overbelastet. Når du så trækker for megen strøm, vil relæet slå fra – dette er en ren sikkerhedsmæssig foranstaltning, som beskytter imod ulykker som følge af overbelastning. Dette betyder dog ikke, at det ikke kan gå grueligt galt, hvis du selv forsøger dig med at løse elektriker opgaver.

Undgå grimme ulykker – benyt dig af en autoriseret elektriker

Når hjemmet skal renoveres, eller du skal bygge om eller til, er der sikkert også visse faste installationer, som skal flyttes eller afvikles. Det kan være fristende selv at prøve kræfter med elektriker arbejdet, men det er faktisk ulovligt. Der findes meget strikte regler for, hvad du må og hvad du ikke må, når det handler om de elektriske installationer i bygningen. Som hovedregel må du kun selv pille ved løsøre, det vil sige, det, du kan tage med dig, når du fraflytter ejendommen.

Du må for eksempel gerne selv skifte en pære eller udskifte dine stikkontakter eller lysafbrydere – for eksempel hvis du gerne vil have mere moderne kontakter, eller du ønsker dig en lysdæmper. Alt andet skal du holde fingrene fra. Uautoriseret elektriker arbejde kan have forfærdelige konsekvenser, for eksempel i form af elektriske brande eller dødbringende elektriske stød. Derfor bør du – faktisk inden du går i gang med dit bygge projekt – kontakte en autoriseret elektriker, som kan hjælpe dig på vej, både hvad angår planlægning og udførelse af de opgaver, som hidrører under elektricitet i hjemmet.

Find din dygtige el-installatør på henrikfrost.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning