Er det farligt med fiskeri i Danmark?

27 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der var en periode, hvor film som Dødens gab, Piranha og andre gyserfilm dukkede frem, som gav et chok i folk og pludselig gjorde, at de ikke turde gå ud at bade længere.

Det er frygten for det ukendte, som skræmmer folk, og det er jo ikke altid, at man kan se så langt ud i vandet, hvad der gemmer sig derude, og måske lurer der endda noget under sandet, når man først er kommet ud i vandet.

Det er denne genkendelige frygt, som disse film spiller på og forsøger at vække følelser om at blive bange ved – og det virker tydeligt for mange mennesker, for man ender med ikke at kunne koble fiktion fra virkelighed og ikke mindst have fornuft med i spillet.

For det er ganske ubegrundet at være bange for at bade i Danmark eller for den sags skyld at fiske, så længe man følger de forholdsregler, der bliver udstukket. Dyrene i vandet skal man sådan set ikke være bange for.

Man kan umiddelbart mest af alt komme til at brænde sig på en brandmand, men som fisker har man jo udstyr på sig, så den slags ikke sker, og det meste, man finder i det danske farvand, er noget, som man kan spise – det har vi stolte traditioner for i Danmark.

Der findes ikke kødædende fisk i de danske farvande, og selv de fisk, der tilnærmelsesvis minder om hajer, spiser dig ikke og er mere bange for dig, end du er for dem.

Kast roligt snøren ud eller tage et bad ved de danske kyster og fornøj dig med at være ét med naturen. Er du virkelig heldig, kan du ende med at gøre en god fangst, så du kan være klar med hjemmefanget aftensmad, når du kommer hjem.

Filmenes verden er til for at skræmme dig tag dig ud af din komfortzone; det er ikke virkeligheden.

Kom på fisktur med http://fishing.dk/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning