Er det dyrt at få malet sin bolig af et malerfirma?

30 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Du behøver ikke at være bekymret for, om det er dyrt at få malet sit hus eller sin lejlighed af en professionel maler. Det behøver det nemlig ikke at være. Du skal huske, at du – i tilfælde af, at du vælger selv at male lofter og vægge i din bolig – skal afse en del tid og kræfter til projektet.

Derudover vil du have udgifter i forbindelse med indkøb af såvel materialer (maling, primer, afdæknings plast eller pap, malertape osv) som udstyr, der skal bruges ved maling, det vil sige diverse pensler, ruller og bakker, som det slet ikke er sikkert at du får brug for igen. Og så er der selve tidsforbruget ved indvendig maling af bolig. Forud for selve malerarbejdet skal væggene renses.

Sidder der tapet eller væv, som først skal fjernes, kan du roligt regne med, at der går en dags tid med det. Dernæst skal væggene slibes, eventuelle huller skal lappes, og er væggene meget ujævne, kan det være nødvendigt at beklæde disse med filt eller glasvæv for at opnå en ensartet base for malingen. Er skaderne meget dybe, kan det blive nødvendigt med en fuldspartling, hvilket er en opgave, du under alle omstændigheder bør overlade til professionelle.

Selv hvis det er muligt at male direkte på de bare vægge, vil dette projekt i sig selv tage et par dage – mindst. Først skal der påføres Mikrodispers (også kendt som primer eller blåt vand), som hjælper malingen til at binde. Denne skal tørres, førend malingen påføres – og det er sjældent, man kan nøjes med eet lag maling. Og da hvert lag helst skal tørre natten over, bliver det hurtigt en langtrukken affærer.

Billig maling af hus eller lejlighed ved professionelt malerfirma

Malerkanonen er et malerfirma, som tilbyder malerarbejde i høj kvalitet og til rimelige priser. Du kan få et godt tilbud på maling af hus eller lejlighed på Malerkanonen.dk

More articles

04 March 2023

Teltudlejning