En reumatolog kan hjælpe dig med at få gang i bevægelsesapparatet igen

25 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Oplever du nogensinde det med, at man får lidt ondt i kroppen?

Det oplever de fleste af os nok, hvis vi har sovet dårligt om natten, en del af kroppen sover, eller hvis vi laver en forkert bevægelse, så noget sætter sig i klemme, eller man måske oplever at få krampe i en del af kroppen.

Som regel er det noget, der går væk af sig selv igen, for kroppen er god til at reparere sig selv: det er jo blandt andet dens opgave at regenerere sig selv ud fra det, vi kommer til at blive udsat for.

Andre gange er vi dog ikke så heldige, at problemerne går i sig selv igen, hvorfor det kan blive nødvendigt med et behandlingsforløb.

Dette oplever man blandt andet ved sportsfolk, som bruger deres krop rigtig meget i løbet af livet, om de så er professionelle eller amatører.

Reumatologen får gang i kroppen igen

Ældre oplever også den slags med, at hvad man tidligere oplevede, at kroppen selv kunne fikse, det nu sætter sig som længerevarende skavanker, mens andet bliver til decideret problemer, som der skal gøres noget ved.

Det er kroppen, der langsomt begynder at forfalde, og det er helt naturligt, men derfor behøver man ikke skulle affinde sig med det, hvis man nu kan løse problemet eller bare lindre på problemet.

Det er blandt andet det, som en reumatolog kan være med til at hjælpe dig med.

For dit problem er måske ikke så stort, at der er brug for en operation, hvorfor man kan nøjes med at få reumatologen ind for at kigge på kroppen og behandle den efter, hvad problemet er.

Så kan det være, man selv skal udføre nogle øvelser derhjemme, så man kan komme problemet til livs selv, eller også skal man møde op jævnligt hos reumatologen for at få gjort noget løbende ved problemet.

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning