En jernhandler og forvandlingen gennem tiden

07 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når vi skal opgøre de forskellige epoker, der har været i det moderne menneskets historie, så har vi endda en periode, som vi kalder Jernalderen.

Det er ganske enkelt fordi, at opfindelsen og udbredelsen af jern gav os et nøk opad i en udvikling, som man senere så det med Industrialiseringen og den digitale tidsalder senere.

Men det hele startede tilbage med, at man formåede at omarbejde metallet jern til alt fra våben, bestik og kogekar – verden ville have set radikalt anderledes ud, hvis der ikke havde været jern til at forme den.

Derfor fandtes der allerede fra tidlige tider jernhandleren, hvor et moderne eksempel er https://www.jernkaellingen.dk/ 

Men hjemmesider med organiserede jernhandlere fra sælger og køber er noget moderne noget i det samlede hele, for sådan begyndte det jo ikke.

Allerede i den tidlige alder med jern indså man, at man ikke bare kunne smide jern væk, fordi det krævede en del af udvinde og var dyrt, så man forsøgte at omdanne det og smelte det om til ting, man kunne bruge på andre måder eller fornyelse.

Og den slags stod jernhandlerne for at styre.

De kunne komme omkring med deres oksekærrer, hvor de fyldte deres lad med jern, som de kørte rundt og samlede ind, om det så var fra smedjer eller private personer.

Senere stiftede man hele firmaer med den slags, hvor jerhandlere indkøbte jern, som man så solgte igen med fortjeneste, så der var nogle penge at hente for dem – og de kunne få forretningen til at løbe rundt.

Netop fremtiden bød på, at man kom på nettet, så man ikke bare skulle kigge i telefonbøger eller finde den slags firmaer ved at opdage dem, mens man kørte rundt.

Det har skabt en nemmere måde at finde og indeksere den slags firmaer, så man lettere kan finde frem til de rette, man skal bruge.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning