Bryllupskagen – dit livs vigtigste kage

29 March 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Til en ægte bryllupsfest hører en fantastisk bryllupskage. Så langt kan de fleste af os nok blive enige. Men hvordan skal kagen se ud, og hvordan skal den smage? Hvornår skal den serveres, og er der ikke også noget med nogle traditioner, der hører sig til i den forbindelse? Læs med her. 

Hvordan skal bryllupskagen se ud?
Når man siger bryllupskage, ser de fleste en overdådig kage i flere etager for sig. Ofte en form for kunstfærdigt pyntet lagkage udsmykket med for eksempel marcipanroser, sukkerfigurer eller chokoladesnirkler. Og med et brudepar på toppen, naturligvis.

Men udseendet på den traditionelle kage kan varieres i det uendelige og gøres lige så personlig, som brudeparret – eller konditoren – har fantasi til. Kagen kan ligne enhver prinsesses drøm, men den kan også være mere rå og rustik i sit udtryk.

For mange konditorer er det en af de mest betydningsfulde opgaver, man kan få – at få lov til at designe og kreere en bryllupskage til et forventningsfuldt brudepar. Skal du bruge en bryllupskage i Hirtshals, så tag en snak med den lokale KonditorBager. Det gælder nemlig også for dem. 

Hvad skal kagen smage af?
Når det kommer til smag er mulighederne naturligvis også uendelige. En bryllupskage kan for eksempel indeholde frugtmousse, chokoladecreme eller vaniljefromage, friske frugter og bær og forskellige typer af likør eller anden spiritus.

Lad jer guide af hvad I selv kan lide – det giver den mest personlige kage. Og lyt så også til konditoren, som har forstand på hvilke smage, der går godt sammen.

Hvornår skal kagen serveres?
Mange brudepar vælger af servere bryllupskagen om eftermiddagen – efter vielsen, men før middagen. Måske holder man en form for reception eller åbent hus midt på dagen og senere en bryllupsmiddag for en udvalgt skare af gæster. I så fald kan servering af bryllupskagen om eftermiddagen være det indslag, som får receptionsgæsterne til at føle, at de også har været ‘rigtigt’ til bryllup.

En anden oplagt mulighed er at lade bryllupskagen udgøre desserten til aftenens bryllupsmiddag.

Traditionen siger…
Brudeparret skærer kagen for og spiser selv det første stykke af den. Sådan siger traditionen i hvert fald. Og hvis man vil følge den til dørs, skal bruden holde om kniven, mens gommen holder om brudens hånd og fører kniven.

Den første mundfuld giver brudeparret til hinanden, og den øverste del af kagen gemmer parret i fryseren til deres 1-års bryllupsdag.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning