Brug tid og kræfter på at finde det rigtige brygudstyr

29 september 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Holder du af øl, og synes du, det kunne være sjovt at prøve kræfter med ølbrygning. Både fordi det er sjovt og tilpas krævende, men også fordi du gerne vil drikke en ordentlig øl – ja, så skal du have et brygudstyr. Det behøver nødvendigvis ikke være det nyeste nye indenfor brygudstyr eller det dyreste. Det skal til gengæld passe til dit behov.

Derfor er det bedte at tage udgangspunkt i dit behov og finde et brygudstyr, der passer bedst til det behov. Vælg et udstyr, hvor du kan købe ekstra udstyr stille og rolig, som dine behov opstår. Du vil kunne få hjælp af den butik hvor du normalt køber dine ingredienser til ølbrygning.

Er det første gang du skal prøve kræfter med ølbrygning, skal du ikke starte med at købe et brygudstyr. Start i stedet med at købe et startskit, en såkaldt Brew Box, som kan købes for mindre end 500 kr. Boxen har alt hvad du skal bruge for at brygge en absolut hæderlig basisøl.

Eksperimenter med forskellige smagsnuancer

Har du lyst til at starte med at eksperimenter med forskellige smagsnuancer eller øltyper har du flere muligheder. Du kan f.eks. vælge at købe færdigepakkede mix med forskellige smagsnuancer, som er lavet af professionelle bryggere. Du kan også gå all in og selv forsøge dig. Her gør du klogt i at skrive alt hvad du gør i en bog, så du kan vende tilbage og lære af både dine succeser og fejl. Husk man lære af begge dele.

Der findes også godt med inspiration i de mange bøger, som beskriver ølbrygning og de forskellige typer. De kan som regel købes samme sted, som hvor du køber ingredienser. Der er stor forskel på en mørk bayersk øl og så den lyse nordiske. Er du mere til det visuelle, kan du blandt andet finde et utal af videoer om ølbrygning på YouTube. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning