Børnehave med fokus på natur er perfekt udfordring for børnene

26 juli 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Undersøgelser viser, at moderne børn kommer langt mindre i naturen, end deres forældre og bedsteforældre gjorde. Det skyldes dels, at vi i dag holder langt mere øje med børnene, end man gjorde tidligere. I dag er det utænkeligt for mange forældre at lade deres børn lege i naturen uden opsyn. Dels skyldes det, at vi i dag har mere travlt med arbejde og en lang række andre forpligtelser. Vi har derfor ikke selv tid til at tage børnene med ud i naturen. 

En god måde, hvorpå du kan sikre, at dine børn kommer ud i naturen, er, at du sender dem i en institution, hvor der er fokus på. Dermed er du sikker på, at de i hvert fald kommer der ud, når de er i vuggestue eller børnehave. 

Bor du i Kvistgård eller området deromkring, er det en god ide for dig, at du overvejer Kvistgaard Børnehus. De ligger lige ved siden af skoven, og det vil derfor være naturligt, at dine børn kommer ud i naturen hver dag, hvis de går der. Du kan læse mere om børnehuset på https://kvistgaardbornehus.dk/ 

Grunden til, at det er så vigtigt, at dine børn kommer ud i naturen regelmæssigt, er, at de bliver udfordret og stimuleret på en anden måde, end de kan, når de er i et bymiljø. Børnenes sanser kommer på arbejde, og de skal selv skabe legene. Det stiller krav til deres kreativitet. Samtidig lærer de meget af at være i naturen, hvor de for eksempel kan lære om de forskellige planter, dyr og insekter. 

Derudover er det også afstressende for os mennesker at være i naturen. Det gælder ikke kun for børn, men også for voksne. Selvom dine børn går i en institution, hvor de kommer meget ud i naturen, er det derfor stadig en god ide for dig, at du sørger for at tage dem med ud i naturen. 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning