BMS rådgivning kan forberede tingene på mange parametre

18 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Men, hov, før du kan få styr på, hvad der er gavnligt for dig ved at benytte dig af BMS-rådgivning, så er det jo nok på sin plads at forklare dig, hvad BMS går ud på.

Det er sådan set en forkortelse, og som med så mange moderne udtryk er der tale om noget, der er på engelsk. Det står for Building Management System.

Modsat mange andre udtryk, så giver det faktisk god mening, når man ser på ordene selv, selvom man måske ikke er den bedste til engelsk.

For her har vi – heldigvis – ikke at gøre med at forsøge at forkønne et velkendt udtryk på dansk ved at kalde det noget på engelsk, så det lyder mere moderne, eller man er for doven til at oversætte noget til dansk, fordi det også er in at bruge tingene på engelsk, når vi importerer noget fra udlandet.

Så der er simpelthen tale om, at man har et system til bygninger, hvor man kan holde styr på det hele.

Men hvad er det så lige, at man holder styr på her?

Jo, det er sådan noget essentielt som energiforbruget, som alle bygninger jo har på den ene eller anden måde, om det er en private bolig, en kontorbygning, en institution eller offentlig bygning.

Selvfølgelig har man jo nogle lagerbygninger, hvor man ikke har noget energiforbrug, fordi det bare skal holde tæt, da man ikke bor herinde, men bare har ting opmagasineret der.

Men generelt har man et energiforbrug i langt de fleste bygninger, som der stiger og falder i løbet af en dag og ikke mindst de mange sæsoner.

Det kan være svært at holde styr på, hvor meget man bruger af den slags, og der er tale om et stort område, så får man måske ikke lige reguleret temperaturen med videre.

Det kan et BMS-anlæg hjælpe til, hvor alt er koblet sammen, så man kan regulere det hele med en skærm og indstille det derefter.

Men som du nok kan gætte, så er det måske ikke lige noget, man sådan lærer med det samme, så det kan kræve noget træning, hvorfor man nok gerne vil have rådgivning til sådan et anlæg.

Det kan du få via https://ctsgruppen.dk/ 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning