Alkoholforgiftning ved misbrug af alkohol

19 August 2021 Astrid Pedersen

editorial

Nyder du at slå dig løs med alkoholiske drikke i ny og næ? Så bør du vare dig for alkoholforgiftning.

Hvordan opstår en alkoholforgiftning?

En alkoholforgiftning kan opstår i det øjeblik en person drikker mere end hvad kroppen kan håndtere. Hvis ikke de indre organer, her under især leveren, kan nå at nedbryde alkoholen i takt med at den indtages vil der indtræde en forgiftnings tilstand. Så stiger alkoholpromillen og man kan gå hen og blive rigtig dårlig.

Alkoholforgiftning optræder i forskellige sværhedsgrader og kan være meget farlig. Hvis du oplever at en af dine venner bliver mere end almindeligt usammenhængende og slingrende til en fest er det således en god idé at holde øje med vedkommende.

Han eller hun bør i hvert fald ikke drikke mere den aften hvis vedkommende skal undgå en alkoholforgiftning af den hårde slags. Og det er smart at få nogen til at passe på den forgiftede person i et halvt til et helt døgns tid så at vedkommende ikke gør skade på sig selv.

Hvordan kan man behandle en alkoholforgiftning?

I gamle dage ville man køre meget fulde mennesker på hospitalet til udpumpning. Det gør man ikke mere. Det har nemlig ikke nogen effekt at pumpe maveindholdet ud når alkoholen allerede er i blodet.

Ved mild til moderat alkoholforgiftning bør man først og fremmest sikre sig at den forgiftede person er til at komme i kontakt med, og at der ikke er indtruffet faldulykker som kan foranledige en hovedskade som for eksempel en hjernerystelse.

Det er vigtigt at vedkommende får væske og også gerne salte, for at undgå dehydrering. Og hvis tilstanden ikke bedres, eller den måske oven i købet forværres, skal lægen kontaktes.

Du kan få meget mere information om alkoholforgiftning på Behandlingscenter Søby Park. Klik ind på hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk og læs mere.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning