Alkoholbehandling med succes i trygge omgivelser

10 oktober 2018 Astrid Pedersen

editorial

Alkoholisme er nok den mest udbredte form for substans misbrug i Danmark. Alkoholiske drikkevarer som vin, øl og stærk spiritus er nemt at skaffe i såvel supermarkeder og butikker som i døgnåbne kiosker og på tankstationer. Således er det altid nemt at skaffe sit ”stof” døgnet rundt – alkohol kræver ikke en recept.

Alkoholmisbrug – en folkesygdom

Samtidig er alkohol en stor del af den danske tradition for socialt samvær, og alkohol indtages i rigelige mængder ved festlige lejligheder og alle typer arrangementer. Derfor er det også nemt at komme til at tilegne sig et misbrug, hvis man lidt for ofte tager en druktur for at slippe væk fra virkeligheden. Især hvis virkeligheden er meget svær at forholde sig til i en periode, og måske gør meget ondt – for eksempel i forbindelse med en hård skilsmisse, tab af jobbet eller en anden livsændrende og stressende begivenhed. Mange mennesker falder i, når livet viser sig fra sin hårdeste og mest ubarmhjertige side, og har meget svært ved selv at kæmpe sig op ad sumpen igen ved egen hjælp, når først afhængigheden har slået kløerne i dem. Som pårørende til en alkoholmisbruger er det din pligt at hjælpe den misbrugsramte med at komme ud af disse kløer og tilbage på den rette vej.

Få professionel og empatisk alkoholhjælp uden antabus

Det er vigtigt, at forløbet efter den såkaldte afrusning ligger klart, således at den misbrugsramte ikke får lejlighed til at falde tilbage i afhængigheden. Vanens magt er svær at bryde – og da et misbrug som regel stikker dybere end selve substansen, er det vigtigt at tage fat om de grundlæggende årsager, og ikke bare fjerne substansen ved hjælp af eksempelvis antabus. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes alkoholbehandling i trygge og rolige rammer, baseret på den gennemprøvede og succesfulde metode Minnesota modellen. Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/ 

Flere Nyheder

04 marts 2023

Teltudlejning