Hold varmen hele året

07 December 2019 Mette Nielsen

editorial

Der findes ikke noget værre end en kold bolig, hvor det er umuligt at få varmen. Det kan alle nok blive enige om, men huse og boliger kan være kolde af forskellige grunde, enten fordi der er noget galt med varmekilden, eller fordi folk ikke skruer op for varmen af frygt for at bruge for mange penge. Den frygt kan du få bedre kontrol med, hvis du fyrer med træpiller.

Når det er koldt udenfor, skal det helst være varmt indenfor, så det er rart at gå rundt i sin bolig. Det skal være muligt at sidde uden overtøj på indenfor, og det varme tæppe skal helst kun bruges for hyggen skyld. 

Er det for koldt i din bolig, så risikerer du at ødelægge bygningen og indeklimaet. Der skal varme på i alle rum, også dem du sjældent bruger. Er der ikke det, kan der opstå fugt og skimmel. Det giver lugte i boligen og er usundt for både dig og bygningen. 


Hold bedre styr på dit forbrug
Det er klart, at virker din varmekilde ikke, er du nødt til at leve en periode med svingende varme, indtil det igen er lavet. Men er der koldt i dit hjem, fordi du er nervøs for at bruge for mange penge, så kan det være en god idé at overveje, hvad du så kan gøre. Du kan enten vælge at gøre som du gør nu og leve i kolde rum. Eller du kan overveje en alternativ varmekilde.

Du kan få installeret en ny varmekilde og fyre med træpiller. Det koster naturligvis at få sat op, men når først du er i gang med at fyre med træpiller, kan det vise sig at være en økonomisk gevinst for dig. Det er en af de mest fornuftige måder at fyre på, og samtidig har du selv kontrol over, hvor meget du bruger løbende. 

Når du fyrer med træpiller, fylder du dem selv på løbende. På den måde kan du se, hvad dit forbrug er, og du behøver ikke at frygte, at de forbrug er ude af kontrol. Du kan nemlig selv følge med. 

More articles

04 March 2023

Teltudlejning