Parat til et besøg i et misbrugscenter

06 November 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når vi mener “et besøg i et misbrugscenter“, så mener vi egentlig både for de pårørende og patienten selv, for der kan vente et kulturchok af en anden verden – på godt og ondt – når man besøger sådan et sted. Enten til indlæggelse eller besøg hos en patient.

Der er heldigvis ingen grund til at tænke på gyserfilm, hvor man gemmer folk væk i en afsidesliggende bolig, hvor de dårligt får vådt eller tørt og sover på mørnede senge.

Misbrugscentre kan ofte beligge i en behørig afstand fra større byer, netop så patienterne og behandlerne ikke bliver forstyrret af elementer udefra og kan have fokus på behandlingen.

Chokket kan komme både i, at man kan blive overrasket over, hvordan det er høj og lav, rangerende i alle samfundslag, der kan have behov for behandling af et misbrug af alverdens art.

Der findes nemlig misbrug i mange forskellige kategorier, fra den meget udbredte misbrug af alkohol til stoffer, ludomani og videre.

Man taler jo ligefrem om, at nogle mennesker har arveanlæg til at blive afhængige, da hjernens belønningscenter bliver aktiveret, når det bliver tilfredsstillet via sit foretrukne “stof”.

Det er dog ikke til at sige med stor sikkerhed, men sikkert er det i hvert fald, at selvom man måske kan blive chokeret over, at man føler sig alene – som pårørende eller patient – fordi vi i Danmark har en tendens til at pakke de elementer væk, vi ikke vil kendes ved, og tabubelægge det, så er behandlingen i et misbrugscenter herhjemme faktisk i top.

Der findes mange former for behandling, og ofte skal det enkelte forløb skræddersyes til hvert individ, men man kan være sikker på, at man får en topmotiveret og gennemtestet behandling, der kan være til gavn for en i rehabiliteringsprocessen, om det så er indlagt eller ambulant behandling, så man senere kan gøres klar til at begå sig i samfundet igen – med løbende opfølgning på behandlingen.

More articles

04 March 2023

Teltudlejning