Lakering efter gulvafslibning

06 april 2021 Maya Hindsberg
Lakering efter gulvafslibning

Der vil komme et tidspunkt, hvor lakken på dit gulv vil være blevet slidt igennem, og der vil være ridser og hakker i dit gulv, og så er det tid til f.eks. at kontakte gulvkanonen.

Når du har fået slebet dit gulv, er det dog på tide at vælge en efterbehandling, da træet gerne skal beskyttes. Når du skal vælge den efterbehandling, skal du overveje, hvor slidstærkt du har brug for, at gulvet er, hvordan du ønsker, at gulvet skal se ud, og ikke mindst hvor meget vedligeholdelse du gider at stå med. Dette er grunden til, at mange vælger at behandle gulvet med lak. Det er nemlig både slidstærkt og nemt at rengøre samtidig med, at der er en del muligheder for, hvordan gulvet ender med at se ud. Du finder altså på alle kontoer. En af de få ulemper er, at du ikke kan lappe huller i lakken på samme måde, som du ville kunne med olie eller sæbe.

Det solide valg 

Hvis du lakerer dit gulv, får du et stærkt gulv, som er let at rengøre. Du skal dog tænke lidt over, hvilken måde du beslutter dig for at lakere gulvet, da de forskellige måder, giver et forskelligt udseende. Her skelnes der imellem blank, halvblank og en mat overflade. Uanset er gulvet nemt at vedligeholde, hvilket er grunden til at mange går med denne løsning.

Derudover kan du vælge imellem naturlak eller hvid lak, hvilket også giver to forskelligt udseende gulve. Hvid lak gør gulvet lysere, og er et godt valg, hvis du f.eks. har ludbehandlet gulvet. Naturlak giver et mere naturligt look, hvor træets struktur rigtig får lov til at stå frem. Med denne løsning, skal du dog være opmærksom på, at ridser godt kan stå mere tydeligt frem, da de, med stor sandsynlighed, vil stå i kontrast til gulvet.

Flere Nyheder