Hvordan bliver du anlægsgartner

31 oktober 2020 Lotte Hindsberg
Hvordan bliver du anlægsgartner

Du kan blive anlægsgartner ved at følge en 4 årig uddannelse. Det er desværre en af de få faglige uddannelser, der ikke er beskyttet. Det vil sige at termen anlægsgartner er noget, alle kan kalde sig, hvad enten de har en uddannelse eller ej.

At være anlægsgartner adskiller sig fra en gartner ved, at der ikke alene fokuseres på blomster og planter. Som anlægsgartner arbejder du også med fliser, belægning, større planter og træer. 

Dvs. har du brug for at vide noget om planter og blomster er det en gartner du skal kontakte, men hvis du udover at skulle have plantet planter og træer også gerne vil have anlagt bede, hvor der er en kant af fliser, så er det en anlægsgartner du skal have fat i.

Valg af speciale

Når du bliver uddannet som anlægsgartner har du mulighed for at specialisere dig. Du kan vælge imellem en grøn eller grå retning. Den grønne går mere på at du ved mere om beplantning, imens den grå fokusere på anlæg og brolægning.

Uanset om du vælger den ene eller anden retning, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamens først.

Er du fuldt 25 år er det muligt at få en uddannelse som anlægsgartner på AMU. 

Andre krav til en anlægsgartner

Udover at have en folkeskole afgangseksamen er der andre krav til dig som gerne vil arbejde som anlægsgartner, uanset om du har taget en 4 årig uddannelse eller ej. De krav er at du skal være kreativ og kunne lide at opholde dig udenfor, uanset hvordan vejret er. Det er også vigtigt at du har en god fysik, især hvis du har specialiceret dig indenfor det grå område.

For at få et job som anlægsgartner skal du søge på jobs, hvor de søger efter en anlægsgartner. Du kan også starte dit eget firma og udbyde din erfaring til private og virksomheder.

Flere Nyheder