Gulvafslibning i Jylland – når gulvet atter skal stråle

06 april 2022 Astrid Pedersen
gulvafslibning i Jylland

advertorial

Når et trægulv efter års eller årtiers brug bliver mat og trist i overfladen, skal det slibes for at opnå fordums glans.

Hvordan sliber man et trægulv?

Hvis dit trægulv skal skinne på ny er det vigtigt at du gør dig umage med overfladebehandlingen. Først og fremmest skal du tage gulvet i øjesyn og gennemgå det minutiøst for fejl i overfladen. Det kan nemlig sagtens være at gulvet har brug for en gulvafhøvling i stedet for en gulvafslibning.

Dette kan være tilfældet hvis træværket er beskadiget således at der er buler i gulvets overflade eller dybe revner i de enkelte planker eller brædder. Indtrængende fugt i forbindelse med vandskade kan give anledning til deciderede niveau forskelle i gulvet idet træværket svulmer op og brædderne derved forskyder sig i forhold til hverandre.

Skulle dit gulv således være bulet og præget af dybe skrammer bør du overveje en gulvafhøvling, såfremt gulvet kan tåle en sådan behandling. Hvis gulvet der imod fremstår intakt, og træværket gennemgående er sundt, vil du med stor sandsynlighed kunne opnå meget ved en gulvafslibning.

gulvafslibning i Jylland

Til dette formål kan du leje en særlig maskine i dit lokale byggemarked. Samme sted kan du købe materialer og øvrigt udstyr til brug i forbindelse med såvel slibning som efterbehandling. Og så er det bare at komme i gang.

Lad en professionel gulvmand slibe og behandle dit trægulv

Du skal dog være forberedt på at der her er tale om en særdeles krævende opgave. Vil være sikker på at den bliver løst til UG med kryds og slange bør du i stedet overlade den til en dygtig gulvmand.

Det behøver ikke at være særligt dyrt at lade en professionel gulvsliber forestå afslibning af gulve i din bolig. På plussiden slipper du for selv at løfte en finger – og du kan være sikker på at resultatet bliver helt optimalt. Find din lokale gulvmand på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-jylland/.

Flere Nyheder