Genskab dit flotte trægulv med en grund gulvafslibning

25 juni 2020 Astrid Pedersen
Genskab dit flotte trægulv med en grund gulvafslibning

Når et trægulv – især af den sæbe behandlede slags – ikke bliver vedligeholdt, vil det meget hurtigt blive slidt. Træ er et levende og organisk materialer på godt og ondt. Der er rigtig mange fordele ved at anvende træværk som gulvbelægning. For eksempel er træværk isolerende og bliver dermed aldrig rigtig koldt at betræde. Og så er et trægulv bare mere hyggeligt og hjemligt end et beton eller cement gulv eller et gulv i syntetisk klik parket.

Hvad gør man når gulvet bliver slidt og grimt?

Til gengæld vil et trægulv, som er behandlet med en af de ikke forseglende gulv behandlinger så som sæbe eller olie, bære en del sartere i overfladen end et lakeret eller malet trægulv. Dette skyldes at de først nævnte behandlings typer ikke beskytter gulvet under et hårdt lag lak, fernis eller maling. I stedet dannes en beskyttende hinde i træværkets overflade, når olie eller sæbe i forbindelse med behandlingen arbejdes ned i fibrene. Denne hinde giver gulvet dets væske og smuds afvisende egenskaber, og skal hyppigt vedligeholdes med særlige sæber.

Forsømmes denne vedligeholdende pleje vil gulvet hurtigt miste disse egenskaber og vil begynde at suge såvel væske som støv og skidt til sig. Herved dannes grimme skjolder og skæmmende slidspor, idet både væske og støv indlejres i de overfladiske fibre. Disse skønhedspletter vil ikke kunne fjernes ved almindelig gulv vask, og du vil faktisk ikke kunne få gulvet pænt igen uden en effektiv gulvafslibning. Og til dette formål er det bedst at alliere sig med en professionel gulvmand.

Hvem kan hjælpe mig med en effektiv gulvafslibning?

Hvis du ønsker den helt perfekte afslibning af gulve skal du vælge at lade en faglært håndværker varetage opgaven. Hos Gulvkanonen kan du altid få et tilbud på gulvafslibning og efterbehandling – af gulv – læs mere på https://gulvkanonen.dk/ 

Flere nyheder