Få resterne ud af fadølsanlægget

28 januar 2022 Anders Lundtang Hansen
fadølsanlæg

advertorial

Man vil helst gerne udnytte hver en dråbe, som der kommer gennem sådan et fadølsanlæg fra fustagen, man har sluttet til.

Men de fleste ved nok godt, at når man slutter sådan en fustage til, så vil den første øl, man skænker op, mest af alt være skum, og det skal man være virkelig desperat efter, hvis man gerne vil drikke det.

Helst bør man vente til den næste fadøl, der bliver skænket op, før man kan sige, at der er tale om reel fadøl, og man kan så mene, at det første er spild, men sådan er det bare nu, og tiden kan måske vise en mulighed for at undgå mest muligt spild.

Tilsvarende kender man det nok også fra den sidste fadøl, som man forsøger at “klemme” ud af fustagen via anlægget, hvor man hører en sprutte og sprøjte for at sende det sidste ud.

Her forsøger man også at “vride” det sidste ud af den, men som regel ender man også med lidt skum og sjatter, som der ikke er meget interessant at have med at gøre.

fadølsanlæg

Det sidste i et fadølsanlæg skal formentlig smides ud

Når sådan et anlæg så er dumt, så vil det nok dryppe lidt fra hanen, og når man frakobler fustagen, og skiller tingene ad, så kan der dukke hele sjatter op foruden bare nogle dråber.

Man begynder så måske at overveje, om det ikke var noget, som man kunne samle sammen til bare en mindre fadøl, så det ikke var penge ud af vinduet.

Men man kender nok det med at finde en sjat øl til en fest: sådan en er der ikke nogle, der gider at have.

Og man må således bare affinde sig med, at der ender med at være nogle restprodukter, som der i sidste bare er skrald.

Flere Nyheder