Den lange vej med at få new yorker-vinduer med hjem

23 november 2020 Anders Lundtang Hansen
Den lange vej med at få new yorker-vinduer med hjem

Der har længe været populært at have ens hjem indrettet, som var det noget, man ser fra det moderne New York, specielt med lejligheder og for den sags skyld kontorbygninger.

Det er dog svært at gøre det helt autentisk, da man gerne skal have den slags gamle pakhuse med højt til loftet på Manhattan, der ligger i havneområderne. Dengang var det hårde arbejderkvarterer, som man gerne arbejdede i for at tjene nok penge til at komme længere vestpå og slå sig ned for at skabe ens egen formue på egne præmisser end at arbejde for andre.

Nu om dage er Manhattan et af de mest eksklusive – og dyre – steder at bo i verden, og er man virkelig noget ved musikken, så har man også sit kontor og firma her.

Og det skal gerne være rustikt og emme af arbejdermentaliteten, hvor murstene på væggene stadig træder frem, man har såkaldte new yorker-vægge og new yorker-vinduer også.

Det kan blive en lang rejse at få de vinduer med hjem

Det er morsomt, hvordan den slags ting, der har eksisteret i mange år, har skabt mode i kraft af sin egen eksistens, men sådan kan tingene forandre sig fra at være noget, man skabte af praktiske årsager og helst billigt og selv i hånden, til nu at være noget, man efterligner og sælger i dyre domme.

Således kan du da godt købe new yorker-vægge og new yorker vinduer i udlandet og herhjemme, så det ligner den ægte vare, og det behøver da heller ikke koste så meget.

Men skal det virkelig være den ægte vare, så er man nødt til at importere et ægte vindue fra New York.

Og det kan blive dyrt, og det kan gå i stykker undervejs i rejsen, og man kan få pålagt ekstra gebyrer og…

Måske er det faktisk bare nemmest og bedst, at man får lavet en kopi herhjemme.

Flere Nyheder